Så börjar det lilla anslutande rummet till verkstaden att ta form. Det är det så kallade mjölkrummet. Förr när det fanns kossor på gården förvarades mjölken i detta rum. För oss ska det bli ett målarrum. Ett stängt rum där alster får torka i fred och inte står i vägen.


Väggarna börjar bli vita efter några varv med kalkvatten.


Denna gamla kyl har fått flytta på sig, trots att den är fullt fungerande fortfarande!

Denna vägg av spjälor är riven. Här har det huserat höns under en period.

 


I verkstaden börjar det bli ordning på snickarbänk och maskiner. (Fönstret har plankor förspikade för att hindra snön att krossa rutorna).


Eftersom det är två öppningar som saknar dörrar har vi nu under vintern hängt upp provisoriska draperier. Jag vet egentligen inte riktigt vad det är, men det finns ju som sagt allt på gården. I alla fall måste vi nog hitta några finare draperier än dessa. Sen kan vi nog ta bort dem på sommaren då det är lite varmare i ladugården.


Vi ska även fixa en stor arbetsbänk. Vi har fått ett bordsunderrede och hittade en plan dörr som vi kan använda som bordskiva. Sen är det kvar att ordna förvaring till verktygen. Maken har i alla fall i sin iver köpt en spånsug och det är ju praktiskt så att slipper vi få det så dammigt i lokalen!