Något som är väldigt kul och spännande är när man upptäcker att folket på gården genom tiderna återanvänt material när de byggt något. För några år sen upptäckte vi denna dörr på vår lilla lada som vi använder till förråd.Först är det inte så man tänker på det, men det är en dörr som de använt som vägg när de byggde eller möjligtvis reparerade ladan. Det är alltså ingen dörr vi använder utan den är fastspikad som en väggdel.

En annan rolig upptäckt var när vi för flera år sen började renovera övervåningen på huset. Det var en kallvinda, dvs det var ingen uppvärmning, men ett par rum användes på sommaren till två syskon till min svärfar. Det lilla rummet såg ut så här:


Väggarna är klädda med delar av den gamla ytterpanelen till huset! Förr var vårt hus målat i falurött och här ser ni en del av de bräderna. De som ser bruna ut är antagligen röda på baksidan, jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg (det var några år sen). Panelen byttes ut, eller möjligtvis bara de som var i dåligt skick och de bräder som gick att återanvända hamnade exempelvis i detta vindsrum.

I ladugården ligger delar av gamla golv, timmerstockar, brädor, fönster m.m och väntar på att användas igen...